Chelsea utreder en före detta anställd för sexbrott mot unga spelare. Arkivbild.
Chelsea utreder en före detta anställd för sexbrott mot unga spelare. Arkivbild.

Chelsea uppges ha mutat en före detta ungdomsspelare för att hålla tyst om övergrepp som klubbens talangscout ska ha gjort på 1970-talet, skriver The Telegraph.

Sedan tidningen presenterat uppgifterna för Premier League-klubben har Chelsea startat en utredning mot den nu döde talangscouten Eddie Heath.

I ett uttalande skriver Chelsea att man tagit hjälp av en utomstående advokatbyrå för att göra en utredning av en nu död medarbetare. Klubben har också kontaktat FA (fotbollsförbundet) för att dels få hjälp, dels bistå FA:s egen utredning kring sexuella övergrepp.

Enligt The Telegraph ska den tidigare ungdomsspelaren någon gång under de tre senaste åren ha kontaktat Chelsea och berättat om Eddie Heaths övergrepp och ska då ha fått betalt för att hålla tyst.

Den förre ungdomstränaren Barry Bennell har åtalats för åtta fall av sexuella övergrepp. Bennell sägs vara en i lång rad av fotbollsledare som ska ha förgripit sig på unga spelare. Enligt medieuppgifter ska FA ha en lista på 250 offer. Polisutredningar pågår i åtta polisdistrikt i Storbritannien.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset