R Kelly åtalades nyligen, men släpptes mot borgen.
R Kelly åtalades nyligen, men släpptes mot borgen.

Det har stormat kring artisten R Kelly sedan dokumentären “Surviving R Kelly” släpptes. Nu har han gett sin första tv-intervju sedan anklagelserna blossat upp.

Anklagelserna mot r’n’b-stjärnan sträcker sig hela vägen till 90-talet, men R Kelly har aldrig fällts. Han åtalades nyligen för grova sexuella övergrepp mot tonårsflickor, men släpptes mot borgen.             

LÄS MER: Här är alla anklagelser mot R Kelly – stämdes för sexbrott redan 1996

Under onsdagsmorgonen bröt R Kelly ihop i en tv-intervju med CBS där han hävdade att han var oskyldig.

– Anklagelserna är lögner, säger R Kelly i intervjun.           


LÄS MER: R Kellys svarar på anklagelserna om sexualbrott – i låten ”I Admit”

Två av de mest uppmärksammade anklagelserna kring R Kelly är att han 1994 gifte sig med den då 15-åriga Aaliyah. 2002 börjar en film cirkulera där R Kelly påstås ha sex med en minderårig flicka, samt urinera på henne. R Kelly dömdes dock aldrig för några övergrepp i samband med filmen.

LÄS MER: Spotify tar bort R. Kelly från sina listor

Artisten menar även att saker han har gjort tidigare i sitt liv inte är relevanta.

– Folk går tillbaka till mitt förflutna. Det är precis vad de gör. Och nu försöker de lägga till alla de här grejerna, för att få det som pågår nu att kännas verkligt för människor, säger R Kelly till CBS.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om R Kelly