Den äldre mannen pratade så mycket strunt och var så påfrestande att hans kvinnliga granne till slut anmälde honom. Hovrätten anser dock att störningarna inte har med boendet att göra och friar mannen.

IBL/Alamy

Kvinnan anser bland annat att mannen har "pratat om oväsentligheter" i tvättstugan. 

En pensionerad man och en kvinna i 30-årsåldern är båda hyresgäster hos en bostadsrättsförening i Stockholm. Mannen och kvinnan bor grannar men gemenskapen har inte varit den bästa, skriver Hem & Hyra.

Kvinnan har stört sig på den äldre mannen under en längre tid och det hela började för ett år sedan när det var städdag i föreningen. Enligt hyresnämndens protokoll uppger kvinnan bland annat att mannen har dröjt sig kvar i tvättstugan och "pratat om oväsentligheter", rastat sin hund utanför hennes lägenhet och tittat in genom fönstret när hon stått naken. 

►LÄS MER: Hämtade tidning naken i trapphuset – anmäldes för sexuellt ofredande

Kvinnan har känt att mannen har varit påträngande och uppger även i hyresnämndens protokoll att han har följt efter henne i bilen när hon löptränat, samt stått nära och lyssnat när hon fikat med en kompis. 

Kvinnan ville att bostadsrättsföreningen skulle göra någonting och till slut anmälde hon själv saken till Hyresnämnden. Föreningen anser dock inte att störningarna från mannen har legat på en tillräckligt hög nivå för att de ska kunna göra något åt kvinnans anmälan. Det ska inte finnas några fler klagomål på mannen från andra hyresgäster enligt föreningen. 

Hovrätten delar nu hyresnämndens bedömning och skriver att störningarna inte har med boendet att göra. 

”Även om hovrätten skulle ta nu åberopande omständigheter för goda saknas alltså förutsättningar att bifalla NN:s talan”, står det i hovrättens beslut. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott