Varannan vecka lever Anna Rosmark, 41, familjeliv i Örebro. Varannan vecka klär hon sig i korsett på en swingersklubben Adam och Eva i Norrköping.

SVT/privat

Att byta partner för sex är både kontroversiellt och fantasieggande. Men för Anna Rosmark, 41, är det vardag – och ikväll visar SVT filmen Sextemplet, där Anna berättar om sitt liv på swingersklubben Adam och Eva i Norrköping.

– Det känns pirrigt och nervöst. Jag förberett min familj och arbetskamrater, dels för att jag gärna vill att de ska se filmen, dels för att jag jobbar som lärare och vet att det kan komma reaktioner på jobbet.

Swinging (engelska ordet swing betyder gunga) är en livsstil som innebär deltagande i sexuella aktiviteter där fler än en partner är inblandade. En deltagare i swinging kallas swinger – och Anna Rosmark beskriver sig själv som en vanlig mamma med fyra barn och jobb.

När hon separerade för snart två år sedan fick hon kontakt med en gammal killkompis, som ville att hon skulle följa med på swingersklubben Adam och Eva i Norrköping.
– Det lät spännande och jag hade aldrig själv tänkt tanken. När jag väl kom till klubben blev jag helt såld, det var fantastiskt och som att kliva in i en hemlig värld.

På klubben träffade hon ägaren Christian, som hon fortfarande är tillsammans med. Anna började snabbt jobba i baren och med klubbens marknadsföring, något som filmen visar. Varannan vecka lever hon familjeliv i Örebro, varannan vecka klär hon sig i korsett på swingersklubben.

Men att tacka ja till filmen var inte självklart. Anna övervägde noga hur den skulle påverka henne och hennes familj.
– Men jag kom fram till att jag kan stå för allt i filmen, och jag tycker ju verkligen om verksamheten och har absolut inga problem med att stå upp för den.

Anna Rosmark har fått blandade reaktioner på att hon är med i filmen.
– De som känner mig blir inte förvånade, många tycker att det är kul och på jobbet är folk förvånansvärt öppna. Jag ska titta på filmen tillsammans med mina tonårsbarn.

Vad säger du till dem som tycker att det är konstigt med swingerslivet?
– Jag har alltid kämpat i motvind, lärt mig att strunta i vad andra tycker och inte ta saker personligt. Jag vet vad jag står för, inget annat spelar någon roll.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset