"Domaren sa ungefär 'Jag ska låta Paul Anka bestämma'", säger Anna Anka.
"Domaren sa ungefär 'Jag ska låta Paul Anka bestämma'", säger Anna Anka.

Anna Anka överklagar nu ett domstolsbeslut som helt fråntar henne rätten att träffa sin son utan godkännande från sin ex-make, legendariska sångaren Paul Anka. I en intervju med New York daily news säger den före detta Hollywoodfrun att hon är offer för en extrem "föräldraalienation".

I juni valde en domare i Ventura county i Kalifornien att ge Paul Anka, den legendariska sångaren, ensam vårdnad om den elvaårige son han har tillsammans med sin ex-fru, Anna Anka, mest känd från TV3-serien Svenska Hollywoodfruar.

LÄS MER: Anna Ankas träningstips till Metroläsarna

Domen ger inte Anna garanterad rätt att få träffa sonen. Detta eftersom domaren menade att sonen under de två åren han bott ensam med sin far tappat kontakten med sin mamma i en sådan hög grad att deras relation var ”dömd att misslyckas”. Det rapporterar New York daily news.

Enligt domen skulle Anna Anka bara få träffa sonen om hon kommit överens med Paul om detta innan. Nu väljer Anna Anka att överklaga domen.

– Domaren sa ungefär ”Jag ska låta Paul Anka bestämma”. Det är ett brott mot grundlagen. Jag har en rätt att träffa min son, till och med om jag vore en mördare skulle jag ha rätt att träffa honom övervakad, säger Anna Anka till New York daily news.

Till tidningen säger Anka att hon fick ett brev från sin ex-man bara sju dagar efter att hon tappat vårdnaden om sin nu 14-åriga dotter från ett tidigare äktenskap, där Paul Anka krävde ensam vårdnad av deras gemensamma son. Enligt Anna Anka var det beslutet, som togs i januari 2015, resultatet av att hon ”nästan greps” efter vad hon menar är en falsk anklagelse om att hon bränt dottern i en ångdusch.

Enligt brevet, som New York daily news tagit del av, ville Paul Anka ge Anna rätt att träffa sin son en helg varje månad och två veckor varje sommar. Tidigare hade paret delad vårdnad om sonen.

– De falska anklagelserna kom en efter en. Jag blev aldrig funnen skyldig till någon av dem, och ändå förlorade jag vårdnaden av min son, säger Anna Anka till tidningen.

Domaren kom inte fram till att Anna Anka skulle varit psykiskt sjuk, som Paul påstod. Han kom heller inte fram till att Anna, eller Paul, skulle utsatt sonen för någon form av psykiska eller fysiska övergrepp. Efter en serie terapisessioner menade domaren dock att det var i sonens bästa intresse att få leva ensam med sin far. Detta då sonen bott med Paul Anka under de senast två åren, och enligt domaren ”avskydde” sin mamma.

Enligt Anna har domstolen i praktiken tagit bort hennes rättigheter som förälder när den beslutade att låta hennes ex-man besluta om när hon ska få träffa sin son.

– Det är olagligt, och det är anledningen till mitt överklagande, säger hon till New York daily news.

LÄS MER: Anna Anka visar upp sitt lyxiga Hollywoodliv

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset