Moderaternas före detta partiledare Anna Kinberg Batra blir rådgivare på Handelshögskolan i Stockholm.
Moderaternas före detta partiledare Anna Kinberg Batra blir rådgivare på Handelshögskolan i Stockholm.

Anna Kinberg Batra har tagit på sig sitt första uppdrag utanför politiken. I vår kommer hon börja som rådgivare på Handelshögskolan i Stockholm i ämnet "ledarskap i turbulenta tider". ”Det är mitt första steg i en ny riktning efter det som har varit”, säger hon till Dagens Industri.

Den 1 oktober 2017 avgick Moderaternas dåvarande partiledare Anna Kinberg Batra efter kritik mot hennes ledarskap. Sedan dess har det varit tyst om vad hon ska göra härnäst, men nu berättar hon för första gången om sitt nya uppdrag utanför politiken.

LÄS MER: Beskedet – Anna Kinberg Batra avgår

I en intervju med Dagens Industri berättar Kinberg Batra att hon ska bli rådgivare vid Handelshögskolan i Stockholm, som hon själv studerade på för 18 år sedan. Mer specifikt ska hon vara rådgivare i något hon har egen erfarenhet av – ”ledarskap i turbulenta tider”.

– Det är mitt första steg i en ny riktning efter det som har varit”, säger hon till Dagens Industri.

Enligt Batra själv har hon fått ett flertal förfrågningar från näringslivet, men uppdraget på Handelshögskolan är det första hon tackar ja till.

– Jag har fått frågor om både styrelseuppdrag och operativa jobb men hittills inte tackat ja till något. Jag är väldigt glad att få frågorna så klart. Men jag tar ett steg i taget för att hitta rätt roll och sammanhang. Här på Handels möts olika världar; politik, näringsliv och forskning. Härifrån hoppas jag hitta nästa steg också, säger Anna Kinberg Batra till Dagens Industri.

LÄS MER: Anna Kinberg Batras uppgång och fall

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset