"Att skriva om erotik ger mig privilegiet att sätta ord på känslor och de små sakerna i livet.", skriver Anna Suvanna Davidsson.
"Att skriva om erotik ger mig privilegiet att sätta ord på känslor och de små sakerna i livet.", skriver Anna Suvanna Davidsson.

Om jag i mina tonår hade haft en vuxen människa att prata med, någon som inte hade dömt eller moraliserat då kanske jag hade lärt mig värdet av min egen sexualitet i ett tidigare skede, skriver Anna Suvanna Davidsson.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Efter en diskret knackning öppnades dörren varsamt på glänt och hans mamma viskade: ”Jag har blandat hallonsaft och gjort köttbullesmörgåsar med saltgurka till er”. Ett sommarlov i tidiga tonåren. Vi hade spanat in varandra vid badplatsen under en veckas tid. Han var spännande och jag var äventyrslysten. Det gick snabbt. För honom alltså. För mig gick det inte alls.

Stående trampade jag hemåt med magen full av köttbullemackor och ansiktet upplyst av varma strålar från den röda kvällssolen. Det ömmade varje gång jag försökte sätta mig på cykelsadeln men det gjorde ingenting. Smärtan var ett kvitto på min nyvunna frihet. Med tiden lärde jag mig konsten att tillfredsställa mig själv.

LÄS MER: Anna Suvanna Davidsson: Ingen ska någonsin trycka till mig för hur min kropp ser ut

Sexuell njutning är något av det härligaste vi kan göra med våra kroppar. Antingen på egen hand alternativt tillsammans med en eller flera partners. Att skriva om erotik, inte bara krönikor utan även skönlitterärt ger mig privilegiet att sätta ord på känslor och de små sakerna i livet. Texter skrivna från det inre perspektivet sträcker ut en hand som kan få läsaren att förnimma en känsla genom ord.

Min mejlbox vittnar om att igenkänning får medmänniskor att känna sig mindre ensamma i sina upplevelser. Att dela med sig av egna eller andras livserfarenheter och fantasier är värdefullt.

När jag tänker efter tycks det vara de små tillfällena och sammanträffandena under livet som till stor del formar oss till dem vi är. Som om vi likt en flipperkula snubblar in i våra liv och faller ner i ett hål efter att ha spelats av knappar som styrt oss. Om förutsättningarna för min sexuella debut hade sett annorlunda ut skulle de tidiga erfarenheterna med stor sannolikhet ha skiljt sig. Om jag i mina tonår hade haft en vuxen människa att prata med, någon som inte hade dömt eller moraliserat då kanske jag hade lärt mig värdet av min egen sexualitet i ett tidigare skede.

LÄS MER: Anna Suvanna Davidsson: En armhävning kan göra underverk

Unga flickor och kvinnor är precis lika kåta som unga pojkar och män. Lika viktigt som det är att lära ut feministiskt självförsvar lika viktigt anser jag det vara att lära ut feministisk lust och kunskap om att tillfredsställa sig själv.

Anna Suvanna Davidsson

Plus: Skriver en skamlös julkalender för vuxna.
Minus: Penisfrakturer. Visst gör det ont när snoppar brister.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om sex feminism