Vissa saker går inte att ta tillbaka. Sagt är sagt, skriver Anna Suvanna Davidsson.
Vissa saker går inte att ta tillbaka. Sagt är sagt, skriver Anna Suvanna Davidsson.

Han säger: ”Jag har fallit för en person som jag inte tänder på. Jag har aldrig varit med en tjock kvinna och detta känns konstigt eftersom jag gillar dig”, skriver Anna Suvanna Davidsson.

Detta är en kolumn. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag är nio år gammal och ett proffs när det kommer till att mixa blandband. Utan att riktigt förstå innebörden av stroferna sjunger jag glatt och högljutt med i refrängen. Min pappa däremot, han är väl införstådd och blir förfärad. Året är 1990. Svullos låt ”För fet för ett fuck” ligger på såväl Svensktoppen som på Trackslistan. Drygt trettio år senare får jag en liknande kommentar och insikten kommer som en käftsmäll.

Hjärnspökena dansar i periferin när han rör vid mig. Osäkert undrar jag ifall jag duger.

En härlig människa dyker oväntat upp i livet. Vi träffas i en butik, börjar konversera, har alldeles för trevligt tillsammans för att bryta upp samtalet och gå åt varsitt håll. Ett par dagar senare träffas vi igen och sedan igen och igen. Det är mysigt att gå nära någon man gillar, att fånga ett leende och känna två mjuka läppar mot mina lite vintertorra. Vi sitter i hans kök och skålar i mousserande vin. Han vrider på sig obekvämt och mumlar något om en inre konflikt. Jag undrar så klart vad som är problemet och han svarar: ”Jag har fallit för en person som jag inte tänder på. Jag har aldrig varit med en tjock kvinna och detta känns konstigt eftersom jag gillar dig”.

LÄS MER: Clea Herlöfsson: Är detta en psykedelisk revolution?

Om jag hade haft något hårt att slå honom i huvudet med där och då skulle jag ha gjort det. Man säger inte så oavsett hur starkt behov av ärlighet man har. Att sätta en idiotstämpel i pannan på honom och att sluta ses är förmodligen det mest rimliga alternativet. Fast det vill jag inte. Jag gillar honom.

Men hjärnspökena dansar i periferin när han rör vid mig. Osäkert undrar jag ifall jag duger. Hans uttalande påverkar plötsligt mig till att bli extremt självmedveten. Vissa saker går inte att ta tillbaka. Sagt är sagt.

Efter att ha stött och blött ämnet med honom uppenbarar sig det faktum att allt grundar sig i hans osäkra känsla av att inte räcka till. Det visar sig att jag inte är den enda med hjärnspöken.

Inget ont som inte för något gott med sig. Jag lärde mig ännu en gång att kommunikation är a och o och att man alltid har val när det kommer till hur man reagerar i obekväma situationer.

Så jag frågar honom ”Är du ok med att jag skriver en krönika om detta?”.
”Slå världen med häpnad”, svarar han med ett leende.

Anna Suvanna Davidsson

Plus: ”Decembersaga”, min julkalender för vuxna finns där ljudböcker finns.
Minus: Blixthalka.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset