Att få ett bokkontrakt var "surrealistiskt", tycker sportreportern AnnaMaria Jansson.
Att få ett bokkontrakt var "surrealistiskt", tycker sportreportern AnnaMaria Jansson.

Hon blev trött på korkade kvinnoporträtt och bestämde sig för att göra något åt saken. Nu kommer sportreportern AnnaMaria Jansson med sin första roman.

Känner du igen henne? Helt rätt. AnnaMaria Jansson är sportreportern som blivit författare. Hennes debutroman ”Välkommen ut på andra sidan” är en berättelse om tre starka kvinnor – en reaktion på fördummande kvinnoporträtt à la Ally McBeal.
– Jag ville skriva en berättelse om tjejer vars mål med livet och väg till lycka inte ligger i att hitta en man att gifta sig med, utan finns på andra plan. Jag hoppas skriva böcker som ger en bredare bild.

Att få ett bokkontrakt beskriver AnnaMaria Jansson som ”helt surrealistiskt”. 
– Min förläggare Susanna Romanus ringde och jag svarade inte för jag redigerade ett inslag till sporten samma kväll och var ganska stressad, men så skickade hon ett mejl och bad mig ringa upp. Jag traskade runt i korridorerna i tv-huset och ville skrika rakt ut av glädje, men det kunde jag ju inte.
I stället ringde jag i tur och ordning till min kille, min kusin och en av mina bästa vänner – ingen av dem svarade. Jag nästan exploderade inifrån.

Dock blev AnnaMarias sportkolleger minst sagt förvånade när de fick höra om kollegans bokkontrakt.
– Faktum är att jag inte har berättat så mycket om boken. När jag först fick reda på att den skulle ges ut var det fortfarande ett helt år kvar och då kändes det för tidigt att prata om det, sen blev det sommar och då jobbade jag så mycket att jag inte hann tänka på det och nu har jag haft semester, så jag har varit dålig på att prata om det, haha. Men, de som fått reda på det har självklart varit glada och peppande och imponerade och snälla, säger hon.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset