Knottfällan blev en succé.
Knottfällan blev en succé.

Anna Rosenberg, 44, och hennes man testade sin hemmagjorda knottfälla i lördags. Resultatet blev långt över förväntan – då flera lager knott fastnade på grillen.

På lantstället i Värmland har Anna Rosenberg och hennes man problem med irriterande knott. Därför bestämde de sig för att testa en ny knottfälla i lördags.

Till sin hjälp hade de en grill, kol och matolja. Fällan fungerade bättre än väntat.

– Vi satte på lite matolja ovanpå locket, resultatet blev fantastiskt. Det var helt galet mycket knott, flera lager fastnade. Det hade till och med rasat ner och låg knott nedanför grillen, säger Anna Rosenberg till Metro.

LÄS MER: Bli av med myggen – här är huskurerna som faktiskt funkar

Idén fick hennes man som hade hört talas om en metod som gör att man kan grilla väldigt länge.

– När vi tidigare har grillat och stängt igen grillen har det fastnat knott. När min man hörde talas om metoden så tänkte han att vi måste testa det i Värmland för att fånga knott, säger Anna Rosenberg.

Hon lade upp bilder på Facebook och skrev ned hur man tillverkar knottfällan. Inlägget har i skrivande stund delats över 17 000 gånger.

LÄS MER: Vi kan få den värsta myggsommaren någonsin

Frågan är om grillfällan även fungerar på andra flygfän, exempelvis mygg?

– Jag vet inte, vi har inte så mycket mygg här. Vi har fladdermöss som tar myggen. Det vore kul om någon testade där det finns mycket mygg, säger Anna Rosenberg.

LÄS MER: Här är myggsprejen som fungerar bäst i sommar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset