Efter att ha inseminerats i Ukraina födde Annegret fyrlingar på ett sjukhus i Berlin.
Efter att ha inseminerats i Ukraina födde Annegret fyrlingar på ett sjukhus i Berlin.

Somliga kämpar för att bli gravida. För snart pensionerade Annegret Raunigk verkar det vara lätt som en plätt. Nu har hon utökat familjen med fyra till.

Lärarinnan i engelska och ryska har uppnått pensionsåldern, men det hindrar henne inte från att sätta nya liv till världen. Tyskan som redan är mamma till 13 barn, och har sju barnbarn, har nu fått fyrlingar, skriver The Guardian.

De nya tillskotten i familjen: tre pojkar och en flicka, föddes 26 veckor för tidigt på sjukhuset i Berlin. Men deras chanser att överleva är trots allt goda.

Hennes läkare har sagt att det är en utmaning att utöver att se efter en fyrlingföderska, även ta hänsyn till åldringsrelaterade åkommer när det gäller till exempel hjärta och kärl. 

– Men det är också viktigt med den starka motivationen hos fru Raunigk och den positiva grundinställningen som gör allt möjligt, säger Kai Hertwig till RTL. 

Annegret Raunigk blev gravid med fyrlingarna efter att ha genomgått flera artificiella inseminationer i Ukraina. Även om vissa tycker att det är starkt att skaffa barn så sent i livet, tisslas och tasslas det en del om det verkligen är så bra att bli mamma vid en så mogen ålder.

– Om man kacklar om någon annan så har man själv inte ett särskilt intressant liv så det stör mig inte, säger Annegret till tv-kanalen RTL.

►LÄS MER: Annegret, 65, väntar fyrlingar: ”Jag har erfarenheten”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset