Mannen, som haft fackliga uppdrag, är för tillfället arbetsbefriad med lön.
Mannen, som haft fackliga uppdrag, är för tillfället arbetsbefriad med lön.

Mannen som är anställd på Försäkringskassan misstänks ha sextrakasserat flera kvinnliga kollegor under flera års tid. Han ska också ha försökt köpa sex av en kollegas dotter. "Vi tar detta på största allvar", säger avdelningschefen på Försäkringskassan.

I den anmälan som upprättades i mars beskriver kollegorna hur mannen vid upprepade tillfällen fällt kränkande kommentarer om deras utseende. Han ska också ha skickat flera sms med sexuella anspelningar till en av kvinnorna, varav två bilder på sitt kön.

Mannen, som är i 50-årsåldern, ska även ha försökt köpa sexuella tjänster av ett barn på en chatt och då använt sig av numret till sin tjänstetelefon. Flickan visade sig senare vara dottern till en av hans kollegor, något som mamman polisanmält.

►LÄS MER: Arbetsförmedlare ska sextrakasserat arbetssökande: "Det är deras version"

Han har medgett att han pratat med flickan i nätchatten, men hävdat att det handlat om ett rollspel och att han inte kände till att det var kollegans dotter. Han nekar till alla anklagelser om sexuella trakasserier och ställer sig oförstående till att han uppfört sig på ett sätt som kunnat uppfattas som nedsättande mot kvinnor.

Mannen, som haft fackliga uppdrag, är för tillfället arbetsbefriad med lön. Ärendet ligger nu hos personalansvarsnämden för bedömning.

– En arbetsrättslig utredning pågår. Vi tar detta på största allvar, säger avdelningschefen på Försäkringskassan.

Metro har sökt mannen för en kommentar.

►LÄS MER: Lämnade ut sekretessbelagd information från Försäkringskassan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott