Ett propellerflygplan av modellen Bombardier Q400 stals på Seattles flygplats under fredagskvällen. Arkivbild.
Ett propellerflygplan av modellen Bombardier Q400 stals på Seattles flygplats under fredagskvällen. Arkivbild.

En anställd på ett amerikanskt flygbolag stal ett passagerarflygplan på Seattles internationella flygplats under fredagskvällen. Planet kraschade senare på en ö efter att ha jagats av stridsflyg.

Vid 20-tiden på fredagskvällen stal en 29-årig man, anställd på flygbolaget Horizon air, ett passagerarflygplan av modell Q400 på flygplatsen Seattle-Tacoma, SeaTac, i Seattle.

Flygplanet följdes snabbt av amerikanskt militärflyg, innan det störtade vid ön Ketron Island utanför Seattle, skriver CNN. Planet, som har plats för närmare 80 passagerare, hade då varit i luften i en dryg timme.

LÄS MER: Här är sätet som ska öppna för ståplatser på flygplan

Enligt lokal polis har ingen annan än piloten kommit till skada i samband med händelsen, som inte klassas som ett terrordåd. I stället tror man att det kan det kan handla om ett självmordsförsök.

”Personen har bekräftats vara en självmordsbenägen man från Pierce County som agerade ensam. Vi utför bakgrundskontroller på honom nu”, skrev lokal polis på twitter under lördagen.

Flygbolaget Alaska Airlines, som driver Horizon air, skriver i ett uttalande att man bland annat kopplat in FBI, den amerikanska luftfartsmyndigheten och USA:s motsvarighet till haverikommisionen för att ta reda på hur händelsen kunde inträffa.

LÄS MER: Anna-Maija överlevde flygkrasch: ”Jag tänkte att nu dör jag”

”Vi samlar fortfarande på oss fakta, men i nuläget förstår vi att det bara var en person ombord på flygplanet, en anställd på Horizon Air, som var inblandade, och ”våra tankar går till anhöriga och vänner till personen i fråga”, skriver flygbolaget i uttalandet.

LÄS MER: Lista: Här är världens 20 säkraste flygbolag – och de här är farligast

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset