Kvinnan nekar till brott.
Kvinnan nekar till brott.

En kvinna i 45-årsåldern ska ha utnyttjat en 16-årig ensamkommande pojke sexuellt. Nu döms hon till sex månaders fängelse.

Det var under hösten 2017 som kvinnan i 45-årsåldern inledde en sexuell relation med en 16-årig pojke på ett HVB-hem för ensamkommande, skriver SVT Väst.

Kvinnan, som samtidigt var aktiv inom Socialdemokraterna i hemkommunen och även satt som nämndeman i tingsrätten, jobbade på boendet.

Nu döms hon till sex månaders fängelse.

LÄS MER: Småbarnspappa döms till sex års fängelse för grov våldtäkt mot barn

Var i beroendeställning

Relationen avslöjades när 16-åringen berättade om vad som hade hänt för en annan anställd på boendet. Enligt pojken var det kvinnan som tagit initiativ till sex, och eftersom han var rädd för konsekvenserna vid ett nej, hade han motvilligt deltagit.

Kvinnan menar däremot att det var 16-åringen som tog initiativet, och nekar till brott.

Men enligt tingsrättens dom är det tydligt att pojken befunnit sig i beroendeställning, och att det inte spelar någon roll huruvida pojken deltog frivilligt.

LÄS MER: Tonåringar frias för mord på hemlös man – 16-åring döms för grov misshandel 

Lämnade sina uppdrag

Kvinnan, som menar att hon bör frikännas, har överklagat domen.

Efter att händelsen avslöjades sa kvinnan upp sig från sin anställning på HVB-hemmet, och lämnade även sina politiska uppdrag i kommunen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott