Många hade sett fram emot fyraåringsmatchen mellan franske Charly du Noyer och svenske Readly Express i Europaderbyt. Men Charly du Noyer galopperade bort sig som stor favorit i uttagningsloppet hemma på Vincennes. Segern gick till Caly Loulou på billiga 1.13,0.

Två uttagningslopp avgörs på Solvalla på onsdag och derbyvinnaren Readly Express bör leka hem segern med Jorma Kontio i sulkyn. Det trodde de flesta att Frankrikes bästa fyraåring, Charly du Noyer, skulle göra på tisdagskvällen. Men han har galopperat i flera lopp tidigare och kusken Yoann Lebougeois hade ingen chans att få hästen i trav bakom startbilen.

En stor missräkning för tränaren Philippe Allaire som hade sett fram emot matchen mot Readly Express och de övriga skandinaviska hästarna.

Caly Loulou, körd och tränad av Matthieu Abrivard, vann med en säker längd efter att ha travat utvändigt ledaren i 1.15-tempo. Björn Goop körde invändigt med Cuise la Motte som spurtade fint som fyra på 1.13,2 och är klar för finalen i Paris 14 oktober.

Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt, har ett förstapris på 1,9 miljoner kronor och kördes första gången 1985.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset