Sängen med den blå presenningen på ovanvåningen i det öde huset i Falkenberg.
Sängen med den blå presenningen på ovanvåningen i det öde huset i Falkenberg.

19-årige Anton från Falkenberg berättar om den skrämmande synen som mötte honom och hans vänner när de klev in i ödehuset i Falkenberg.

Läsarbild
Polisen

Polisen arbetar nu efter teorin att någon förts till platsen och utsatts för någon form av övergrepp. Husets ägare är inte misstänkt för något brott

Tidigare under torsdagen rapporterade Metro om ett gammalt ödehus utanför Falkenberg, som efter fynd inifrån huset nu är centrum för en förundersökning om människorov.

– När man kommer in i det ligger massa döda katter i hela huset. På nedervåningen finns det kanske fem, sex döda katter, så det är ganska läskigt, säger Anton, som tillsammans med några vänner besökte huset för några veckor sedan, till Metro.

– Det finns nästan inga möbler. Det intressanta är trappan till övervåningen. Den går knappt att gå på. Huset ser ganska öde ut faktiskt. Katterna har torkat, eller vad man säger, och kanske legat där i fem, sex år i alla fall.

Polisen arbetar nu efter teorin om att någon har hållits fången i det fallfärdiga gårdshuset i Falkenbergs kommun, inte långt från motorvägen och E6:an.

Ännu ett ödehus i Halland kan ha fungerat som sex- och tortyrkammare, skriver TT. De nya misstankarna påminner om ett uppmärksammat fall 2011. Då handlade det om ett hus i Vrangelsro utanför Halmstad 2011. Nu gäller det ett ödehus i Falkenbergs kommun, som intressant nog förekom i utredningen för fyra år sedan.

Den gången dömdes en medelålders man till fem års fängelse för människorov och grov våldtäkt för sadistiska övergrepp han hade utsatt en 30-årig kvinna för. Mannen som dömdes säger till Aftonbladet att det "det är mina prylar som ligger där".

– Jag har gillrat en fälla för polisen och dom gick rakt i den.

– Men jag har aldrig haft en kvinna i kåken, säger den i dag 51-årige mannen till tidningen.

► Polisens teori: någon har utsatts för ett övergrepp i ödehuset

Anton själv har ingen teori om vad som hänt i huset.

– Jag kan inte döma själv vad som har hänt där och inte hänt. Det är svårt att säga, berättar Anton.

Han säger att de var där i höstas och att det då var det helt tomt på övervåningen, allt utom en sängram.

– Men det intressanta är att när vi var där i höstas så låg alla katter där och nu denna gången såg man att vissa katter var borta, och det var liksom solblekningar på golvet, så man ser att någon har varit där. Och när vi går upp på övervåningen så såg vi sängen och allting.

På sängen ligger nu en blå pressening. Förutom döda katter ligger det skräp, använda blöjor och flaskor på golvet.

– Men det är lite läskigt för blöjorna är verkligen vuxenblöjor också så det kan ha en koppling till det som hände i Halmstad, det vet man ju inte. Det var skrämmande att gå in i huset, klart man blir nervös när man ser vad som finns där inne. Men det var mest spännande, säger Anton.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset