Näringslivsjätten och hennes initiativ Öppna dörren kallar till fika och fotbollsfest på Nya Malmö Stadion.

På måndag kommer en stor kompisfika att äga rum på Stadion, där personer med olika bakgrund fikar och går på fotboll tillsammans. Syftet är att bidra till ett öppnare och mer inkluderande Malmö.

Malmö FF bjuder på 100 biljetter till nya och etablerade svenskar som vill fika tillsammans på Stadion före den allsvenska fotbollsmatchen mellan Malmö FF och Brommapojkarna. Rörelsen ”Malmö, I Love You” har länkat samma stiftelsen Axfoundations integrationsinitiativ Öppna dörren/Kompisbyrån och Malmö FF för den gemensamma aktiviteten.

– Det finns en stark vilja att bidra till integrationen i samhället men många saknar kännedom om hur man kan göra. En stor kompisfika mellan människor med olika bakgrund, på en central plats i Malmö i samarbete med lokala aktörer är ett sätt att få fler att öppna dörren och engagera sig. Därför är vi stolta att samarbeta med Malmö, I Love You, vars värderingar och vilja att arbeta med ett mer inkluderande samhälle går helt i linje med Öppna dörrens verksamheter, säger Lovisa Fältskog Johansson, projektledare för Öppna dörren.

Öppna dörren arbetar med att länka samma nya och etablerade svenskar för vardagliga möten i syfte att snabba på utrikesföddas etablering. De hundra första som anmäler sig till kompisfikan kommer av Öppna dörren att matchas med någon med annan bakgrund för att sedan fika och samtala under en timme.

Fotbollsklubben Malmö FF tillhandahåller platsen för kompisfikan och bjuder på hundra biljetter till alla som vill möta någon med annan bakgrund för att bidra till ett mer inkluderande samhälle. Kompisfikan kommer att äga rum inne på Stadion före matchen mellan Malmö FF och Brommapojkarna den 23 april. De som samlas för storfikan har det gemensamma intresset fotbollen och på så sätt ökar möjligheterna till bestående kontakter.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset