Jag läser på Newsmill om ett så kallat HERRPILLERUPPROP och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Artikelförfattarna, som är anonyma, skriver att det ska finnas p-piller för män, och har det ena briljanta argumentet efter det andra.

Det börjar redan i andra stycket med orden: ”I andra fall kan barnet bli till som resultat av en tillfällig förbindelse. I vissa fall är den blivande fadern helt ovetande om omständigheterna och saknar inflytande över processen.”.

Sedan fortsätter det med att det är så SYND om männen som inte kan välja mellan en massa olika preventivmedel (som om vi kvinnor VÄLJER för att det är kul och inte för att kroppen helt enkelt inte tål det första alternativet): ”Sterilisering är i många fall inte ett alternativ och kondomen erbjuder inte samma säkerhet som p-pillret eller motsvarande preparat.”.

Alltså, ursäkta, men hur svårt kan det vara att använda kondom? Jag vet inte hur det är med er men jag har i alla fall fått lära mig att har man sex kan tjejen bli gravid. Har man då ett one night stand, lite brains och en stark ovilja att bli förälder, då borde man liksom kunna räkna ut att ”oj, vi kanske måste se till så det inte händer”. Man kanske inte borde lita på en människa man känt en halv kväll som säger att ”jag äter p-piller”.

Jag har skrivit det förut men jag skriver det igen: Hur kan man ligga med någon man aldrig förut träffat och inte skydda sig – och sedan gnälla när man får veta att man ska bli farsa?
Och ännu sjukare: Hur kan man tycka att ”kondomen erbjuder inte samma säkerhet som p-piller”?!

Förlåt mig men HAHAHAHAHAHA. Som om p-piller skulle skydda mot sjukdomar? Och som om det skulle vara ett privilegium att använda p-piller?

Jag har hört ungefär fyrtiotusen miljarder kompisar som klagat på viktökning, illamående, humörsvängningar och andra saker som man inte önskar sig.

Jag fattar bara inte hur man först kan skippa att skydda sig och sedan komma och gnälla på att det är så synd om män som blir farsor mot sin vilja. Herregud, hur svårt kan det vara? Som det står på min kompis tröja från H&M:s Fashion Against Aids-kampanj: Use one.

+ Beyond Retro. Jag har köpt jordens snyggaste bad­­­-dräkt/linne/klänning/body. Kommer att ha finaste outfiten på stranden i sommar.

Att Rodney inte åkte ur Big Brother. Nej, heilande och kvinnoföraktande är inte bra TV.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Kondom