Louis Vuitton-påse på Tradera.
Louis Vuitton-påse på Tradera.

Nu kan alla se ut som en lyxlirare. Överallt på nätet syns nu märkespåsar – alltså både tomma och ofta redan använda – som är till salu. Köpare? Ja, det finns det också gott om.

Märkespåse bjuds bort på Instagram till högstbjudande.

Victoria's secret-påse för budgivning.

En tom påse från Victoria’s Secret i storlek medium har i skrivande stund 23 bud på Tradera. Priset är uppe i 34 kronor. Men det är långt ifrån den enda märkespåsen som finns att köpa på nätet.

Begagnade påsar från NK, Rizzo, Gant, Ralph Lauren och Louis Vuitton finns bara ett par klick bort. Vill man ha en påse från Louis Vuitton finns det till exempel bara på Tradera två olika annonser ute just nu.

Aldijana Hasanovic, 20, är budgivare på en av annonserna. Än så länge är den bara uppe i en krona, men hon kan tänka sig att betala mellan 150 och 180 kronor för påsen.

– Dessa påsar är något som man inte får tag på i en budgetbutik. Personligen använder jag de som dekoration i hemmet, på någon hylla eller så. Det är jättefint och lite annorlunda, säger hon.

Helst skulle hon vilja ha en Chanelpåse, trots att hon redan har ett par stycken.

­– Jag älskar att samla allt från Chanel, så fler påsar från Chanel för det gärna vara.

Patrick Grimlund, programledare och ekonomisk rådgivare i TV3:s "Lyxfällan", menar att fenomenet att man vill signalera att man har något som man egentligen inte kan uppnå är ett gammalt fenomen. Däremot är det första gången han hör att någon köper begagnade lyxpåsar.  

– Man ju fundera på hur sunt det är att vi hamnat där. Att det är så viktigt att vi till och med köper begagnade påsar. Snacka om att köpa yta liksom, säger han. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset