Kinesiska DiDi, världens största app-baserade taxibolag, fryser verksamheten efter upprepade mord.
Kinesiska DiDi, världens största app-baserade taxibolag, fryser verksamheten efter upprepade mord.

Världens största app-baserade taxibolag, kinesiska Didi Chuxing, har stoppat appens samåkningsfunktion efter att en chaufför misstänks ha våldtagit och mördat en kvinnlig passagerare.

Kinas motsvarighet till amerikanska Uber, Didi Chuxing, har tillfälligt stoppat alla resor med appens samåkningsfunktion efter att en kvinnlig passagerare misstänks ha våldtagits och mördats av en av bolagets chaufförer, rapporterar BBC.

Händelsen ska ha inträffat i staden Wenzhou i östra Kina. En 20-årig kvinna klev vid 13-tiden i fredags, lokal tid, in i en av Didis bilar. En timme senare kontaktade hon en vän via sms där hon vädjade om hjälp, men sen bröts kontakten.

LÄS MER: Taxijättens drag inför framtiden: Flygande transport

Kvinnan hittades senare död, och på lördagen greps den 27-årige chauffören, som i förhör erkänt att han våldtagit och mördat kvinnan, uppger kinesisk polis, enligt BBC.

En liknande händelse inträffade i staden Zhengzhou för ett par månader sedan, då en 21-årig flygvärdinna dog efter att ha använt taxitjänsten.

I helgen valde företaget att tillfälligt stoppa alla resor med samåkningstjänsten ”Hitch” – ett resalternativ som parar ihop resenärer med uppkopplade chaufförer som är på väg åt samma håll – efter påtryckningar av Kinas transportmyndighet, som krävt att företaget tar till kraftiga åtgärder för att garantera resenärernas säkerhet.

Didi Chuxing räknas som världens största app-baserade taxitjänst. 2016 köpte företaget upp Ubers verksamhet i Kina, och över en miljard resor har genomförts via appen de senaste tre åren, enligt BBC.

LÄS MER: Taxichauffören: Så lurar vi dig på pengar

Efter morden har företaget meddelat att de sparkat både vd och vice vd från Hitch, och att de nu ska se över hur tjänsten ska kunna användas i framtiden.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om mord taxi kina