Det råder ingen brist på applikationer som går att använda som hjälp till att få bättre koll på privatekonomin.
Det råder ingen brist på applikationer som går att använda som hjälp till att få bättre koll på privatekonomin.

Känner du ibland att du skulle behöva en privat revisor? Kanske kan en app hjälpa dig i stället.

Tink
Den kanske vanligaste hålla koll på ekonomi-appen där du kopplar upp ditt bankkonto eller kort och får diagram, staplar, prognoser och spartips.
• Finns på Appstore och Google Play.

Cost split
Är ni ett gäng som tillbringar en kväll eller helg ihop och vissa kort glöder mer än andras och i slutändan vet ni inte riktigt vem som har betalat vad? Här är appen som hjälper er att smidigt räkna mellanskillnaden.
Finns på Appstore.

Pennies
En app för dig som inte gillar att budgetera, men kanske behöver en budget mer än någon annan. Lägg in pengarna du har att spendera under månaden och Pennies ger dig automatiskt en daglig budget. Sedan knappar du in dina utgifter i appen och beroende på om du under- eller överstiger din budget så ändrar appen dina tillgångar dynamiskt till nästkommande dag. Dessutom med ett smart färgschema som gör det enkelt att följa om du ligger bra eller risigt till.
• Finns på Appstore.

Dreams
Har du också gjort den självdestruktiva ”tänk om jag inte hade köpt så förbannat mycket snus och islatte”-beräkningen och kommit fram till att du i detta nu hade kunnat ligga på Bahamas i stället för att låna nudlar av grannen? Här är appen som ser till att du får pli på dig själv och kan förverkliga ”drömmen” om att inte vara pank den 23 januari 2018.
•  Finns på Appstore och Google Play.

Veckopengen
En app som gör barnens saldo överskådligt och lätthanterligt utan massa småsedlar och mynt. Gör sparande kul genom att sätta betalning på olika uppgifter i hemmet och följ nedräkning till nästa veckopeng med den här barnvänliga appen.
• Finns på Appstore och Google Play.

LÄS MER: Nej, du sparar inte batterier genom att stänga appar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om ekonomi