Apple har fått nog av prutthumor. Nu sätter de stopp för en app som skapar fisljud.

Har pruttskämten gått för långt? Det tycker uppenbarligen Apple som nu väljer att sätta stopp för en fisapp. 

”Fart watch” är skapad för Apples smarta klocka, Watch, men har inte klarat sig förbi teknikjättens förhandskontroll av nya appar. En snillrik idé låg bakom appen, som kan beskrivas lite som en digital pruttkudde.

Användaren skulle helt enkelt placera ut sin mobiltelefon på någon stackars ovetande människas sittplats för att därefter fjärrstyra ljudet i mobilen från sin Apple-klocka. Olika fisljud kan alstras med ett enkelt knapptryck och den utsattes inträde i pinsamhetens kammare skulle därmed vara ett faktum.

Vilken skada fisappen skulle kunna åsamka i offentliga sammanhang kan vi bara fantisera om och nu har Apple alltså bestämt sagt nej till appen, rapporterar Cult of Mac.

Utvecklaren har delat med sig av det besked han fick från Apple. Där står det bland annat:

”2.11 – Appar som kopierar appar som redan finns i App store kan nekas, särskilt om det finns många liknande, så som fisar, rapar, ficklampor och Kama Sutra-appar”

Men Apple går även ett steg längre än så i sitt besked och förtydligare varför ”Fart watch” inte kommer att släppas till någon smart klocka inom kort.

”Vi lade märke till att din Apple Watch-app i första hand är en fisapp. Vi accepterar inte fisappar till Apple Watch”.

Kanske är det lite oväntat att Apple så tydligt tar ställning mot fisappar till den nya klockan eftersom det finns flera liknande appar till Iphone. Men som Cult of Mac skriver, kanske är det svårt att sälja Apple Watch som en lyxklocka när kändisar som Pharrell och Beyoncé använder den för att fisa på beställning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset