Efter år av hårt arbete är jag stolt över att vi nått den här milstolpen, sa Apples vd, Tim Cook, i ett pressmeddelande.
Efter år av hårt arbete är jag stolt över att vi nått den här milstolpen, sa Apples vd, Tim Cook, i ett pressmeddelande.

Apple och deras leverantörer satsar helt på förnybar energi. Detta för att bekämpa klimatförändringar och bidra till en bättre miljö.

“Vi är hängivna till att lämna den här planeten i bättre skick än vad vi hittade den i. Efter år av hårt arbete är jag stolt över att vi nått den här milstolpen”, sa Apples vd, Tim Cook, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Exklusiv intervju: Apples vd om svensk innovation, AR och ”fake news”

Förändringarna sker på samtliga plan. Det inkluderar affärer, kontor och datacenter i 43 länder, bland annat USA, Kina och Indien. Även nio produktionsbolag har anslutit sig och kommer att använda sig av förnybar energi till deras Appleproduktion.

LÄS MER: Tech: Apple släpper budget-iPad – och därför ska du bry dig

“Vi ska fortsätta att tänja på gränserna på vad som är möjligt när det gäller materialen vi använder till våra produkter, sättet vi återvinner dem, våra verksamheter och samarbeten med leverantörer för att etablera nya kreativa källor av förnybar energi, för vi vet att framtiden hänger på det”, sa Tim Cook i ett pressmeddelande.

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om tim cook apple