Nu testar Apple att visa upp Iphone i sina butiker utan att låsa fast den.
Nu testar Apple att visa upp Iphone i sina butiker utan att låsa fast den.

Nu blir det enkelt att låta en sprillans ny Iphone glida ner i fickan i Apples butiker. Företaget testar att visa upp mobilerna utan säkerhetskabel.

I vanliga Applebutiker sitter alla produkter, inklusive Iphone, fast med en liten säkerhetskabel. Detta för att undvika butiksstölder. Men nu verkar det som att teknikjätten väljer att lita mer på sina kunder.

► LÄS MER: Test: Iphone 7 och 7 Plus – så bra är Apples vattentåliga mobiler

I en av företagets mer kända butiker, på Regent Street i centrala London kommer telefonerna inte längre att sitta fast. Anledningen är att kunder lättare ska kunna plocka upp dem och till och med känna hur de passar i fickorna, skriver Cnet som har besökt den nyligen omgjorda butiken.

Sajten Macrumors skriver att åtminstone två andra butiker i Storbritannien gjort samma sak, vilket skulle kunna innebära att utvecklingen sprider sig, om den visar sig fungera bra.

►LÄS MER: Analys: Därför måste Apple ge Iphone hörlursuttaget tillbaka

Men den som ser ett ypperligt tillfälle att spara några tusenlappar gör sig inte besvär. Trots att mobilen blir lättare att stoppa ner i fickan så går ett larm så fort den lämnar butiken, som dessutom är utrustad med flera säkerhetskameror.

Om mobilen inte återlämnas så kommer den också att låsas på avstånd, så att den blir oanvändbar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset