Det är inte bara Samsung som har problem med brinnande mobiler. Nu utreder även Apple fall där Iphone-mobiler fattat eld.

Omfattningen av problemen kring Samsung Galaxy Note 7 är sällsynta. Men problematiken i sig är inte unik för Samsung.

►LÄS MER: Därför exploderar batteriet i nya supermobilen från Samsung

Det har många gånger tidigare förekommit fall där telefoner fattat eld och även Iphoneanvändare har drabbats. Under de senaste veckorna har det bland annat kommit rapporter om Iphone 7, Iphone 7 Plus och Iphone 6 Plus som börjat brinna, skriver tekniksajten BGR.

Under förra veckan berättade en Iphone 6 Plus-ägare för tv-kanalen ABC30 om hur hennes mobil börjat brinna i sovrummet.

– Jag hörde ett fräsande och sedan hörde vi en smäll och eld kom ut ur skärmen, säger Yvette Estrada till kanalen.

►LÄS MER: Ersatt Galaxy Note 7 började ryka – flygplan fick evakueras

Genom att slänga den i diskhon lyckades hennes man stoppa elden, men både byrån och ett par glasögon skadades. Tidigare samma vecka kom rapporter om en annan Iphone 6 Plus som börjat brinna i fickan på en student.

Apple har sagt att de utreder båda händelserna och åtminstone den drabbade kvinnan har erbjudits en ersättningsmobil, skriver BGR.

Enligt Bloomberg News har Samsung helt stoppat produktionen av Samsung Galaxy Note 7 tillfälligt efter alla uppgifter om telefoner som börjat brinna. Först återkallades mobilerna och ersattes med nya, men då även vissa av dessa exemplar börjat brinna så har produktionen alltså stoppats.

►LÄS MER: Har du en Galaxy Note 7? I så fall vill Samsung att du slutar använda den

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset