Hade du vandrande pinnar eller hoppande bönor någon gång som barn? Nu kommer 2000-talets motsvarighet – en klocka med levande myror i.

Kanske är det aprilskämt, eller kanske finns det någon därute som vill ha några livs levande myror runt sin handled. Företaget bakom klockan, Analog Watch Co, uppger i alla fall på sin hemsida att man drivs att utforska design med hjälp av naturen.

Därför har de tagit fram ett klockliknande armband och hem för 3-5 levande myror, skriver Techcrunch. Tanken är att man ska mata myrorna med socker varannan vecka. Sedan kan man bara luta sig tillbaka och se när de flitiga myrorna gräver tunnlar i den stötdämpande behållaren.

Myrorna placeras i en behållare som ställs in i ett kylskåp cirka tio minuter, för att de ska falla i dvala. Sedan flyttas de in i sitt nya hem – klockan. Den som bestämmer sig för att skaffa en Ant Watch får ett års förbrukning av sand, mat och dropp. Men vill man hålla koll på tiden är den inte lika användbar, det är nämligen ingen klocka, det ser bara ut som en.

The Ant Watch kan beställas på nätet nu, men de levereras inte förrän 1 april, så om det är ett skämt återstår att se.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset