AR Drone är roligaste sommarleksaken Helikoptern är kul och förvånansvärt lätt att flyga, tycker Metros prylexpert Aron Andersson.
AR Drone är roligaste sommarleksaken Helikoptern är kul och förvånansvärt lätt att flyga, tycker Metros prylexpert Aron Andersson.

En mobilstyrd helikopter kanske är sommarens roligaste leksak. Men som med de flesta leksaker lär du tröttna ganska fort.

Vad är detta för rymdskepp?
Franska Parrot gör i första hand trådlösa hörlurar och högtalare. Men de ligger även bakom helikoptern AR Drone, som du styr med mobilen.

Aha, en fjärrstyrd helikopter – pappaleksak nummer ett?
Det är, först och främst, en leksak. Och pappor trängs om att få leka med den. Men vem som helst som greppar rodret kommer att förälska sig, mamma som pappa och liten som stor.

Det är kul att flyga?
Det är framförallt förvånansvärt lätt att flyga. Dessutom är drönaren utrustad med hd-kamera, vilket innebär att du kan dokumentera dina flygturer. Det är som upplagt för att busa och spionera på kollegor.

Varför just kollegor, är det inte roligare hemma?
Att kunna flyga med helikoptern kräver rätt stora, fria ytor. Därför passar den perfekt i ett öppet kontorslandskap. Där hemma gör den sig i stället bäst utomhus och är alltså överlägsen på sommaren.

Men hur länge är det kul egentligen?
Ja, det tar dessvärre inte mer än en vecka eller så innan det börjar kännas lite gammalt. Att batteriet måste laddas så ofta är kanske det mest uttröttande.

I en mening?
Dyr leksak för flygglada med spionambitioner.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tester