Argentinas Javier Mascherano dribblar förbi Paraguays Cristian Riveros.
Argentinas Javier Mascherano dribblar förbi Paraguays Cristian Riveros.

Utan skadade Lionel Messi har Argentina svårt att vinna i VM-kvalet.Det blev en förnedrande förlust mot Paraguay, 0–1, på hemmaplan.

I förra veckan fick Argentina bara 2–2 mot Peru. Och nu lyckades Paraguay för första gången vinna en VM-kvalmatch i Argentina.

Paraguay överraskade Argentina redan i 18:e minuten då Derlis González, efter ett snabbt anfall, satte bollen bakom Sergio Romero i Argentinas mål.

Argentina kämpade i andra halvlek, då Ángel Di María fick se ett frisparksmål bortdömt. Men Paraguays målvakt Justo Villar var i fin form och hans insats får landet att fortsätta hoppas på en av slutspelsplatserna.

Argentinaanfallaren Agüero var inte nöjd efter matchen

– Det finns inga ursäkter, vi spelade dåligt. VI måste rycka upp oss och ... vända på allt, säger han.

Behöver Messi

Inte heller Paulo Dybala, som kom in i andra halvlek och försökte förändra spelet, är nöjd.

– Vi måste försöka att komma ur de här hjulspåren i de kommande matcherna. Ett landslag som vårt måste delta i VM.

Argentinas lag kommer att behöva den ljumskskadade Lionel Messi i den nästa bortamatchen mot Brasilien den 10 november.

Efter förlusten är Argentina kvar på femte plats med 16 poäng. De fyra bästa går till VM-slutspelet i Ryssland 2018, femman får spela playoff om en plats.

Brasilien toppar tabell

Brasilien tog sig upp i toppen av tabellen genom segern mot Venezuela med 2–0. Det var lagets fjärde vinst i rad i kvalet. Tabelltvåan Uruguay spelade 2–2 mot tabellfyran Colombia. Även trean Ecuador fick 2–2 i sin kvalmatch mot Bolivia. Enner Valencia blev stor hjälte för Ecuador. Valencia gjorde både 1–2 och 2–2, kvitteringsmålet kom i den 89:e minuten.

Chile, som vunnit det sydamerikanska mästerskapet Copa America de två senaste åren, har inte spelat bra i VM-kvalet så här långt. Men efter 2–1-segern över Peru närmade sig Chile topplagen, är sjua på 14 poäng.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset