Produkterna kommer till en början att lanseras i Storbritannien, Singapore och Förenade Arabemiraten.
Produkterna kommer till en början att lanseras i Storbritannien, Singapore och Förenade Arabemiraten.

Det dansk-svenska mejerikooperativet Arla planerar att expandera sitt utbud. 2017 kommer företaget att lansera flera nya mjölkprodukter, bland annat en kolsyrad mjölk- och fruktdryck.

Enligt mjölkkoperativet Arla har intresset för traditionell mjölk avtagit. Därför planerar Arla att i framtiden satsa på nya mjölkbaserade produkter. Det skriver danska Finans.

 LÄS MER: Plastförpackningar kan bytas ut – mot ätbara mjölkförpackningar

 

Bland annat planerar Arla att satsa på kolsyrad mjölk, i formen av olika sorters mjölk- och fruktdrycker. Arla planererar också satsningar på till exempel olika sorters sportdrycker och mjölkdrycker med tillsatta fibrer.

– Vi är reda nu redo att producera till exempel en kolsyrad mjölk- och fruktdryck. Produkten och tekniken finns redan. Nu ska vi bara utveckla varumärket och etablera distrubition, säger Hanne Søndergaard, ansvarig för marknad och innovation vid Arla foods, till Finans.

Produkterna kommer till en början att lanseras i Storbritannien, Singapore och Förenade Arabemiraten under 2017. Förhoppningen är att 2020 ha tredubblat sin försäljning av mjölkbaserade drycker.

► LÄS MER: Nej, den här videon visar inte en ko som plågas för att producera mer mjölk 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset