Ingvar Oldsberg leder "Bingo-Lotto". Arkivbild.
Ingvar Oldsberg leder "Bingo-Lotto". Arkivbild.

En tävlande i "Bingolotto" kommer att få sin bil trots allt tävlingsstrul. Nu erbjuder sig arrangören att betala bilen – strax efter att programledaren Ingvar Oldsberg gjort detsamma.

Ingvar Oldsberg tröttnade på bråket efter fadäsen i "Bingolotto" i TV4 i söndags och säger att han är beredd att betala ur egen ficka så att lottvinnaren ska få en bil, skriver GT/Expressen.

– Då slipper de sammanträda och ha förhör fram och tillbaka. Är det så att jag har gjort ett misstag så tar jag konsekvenserna för det. Jag betalar bilen åt Aziz, så blir alla nöjda och alla är vinnare, sade Oldsberg till GT tidigare i dag.

Men nu meddelar istället Folkspel – som arrangerar "Bingolotto" – att de vill stå för kalaset.

"Vi kommer se till att Aziz får ut sin bil trots att Lotteriinspektionen sagt stopp. Det värmer själen att Ingvar vill stå för det här – men det är inte kutym att programledaren står för kostnaden för lotteriets vinster. Det här är Folkspels fråga när Lotteriinspektionen sagt sitt", säger Folkspels vd Hans Sahlin i ett pressmeddelande.

Det var i söndagens program en tävlande i den så kallade Färgfemman plötsligt ändrade sig och valde ett annat nummer, precis när Oldsberg öppnat luckan. I nästa lucka fanns bilvinsten, vilket retade upp många tittare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset