Sveriges Joel Asoro hyllades efter U21-matchen mot Spanien. Nu får han chansen på nytt i Håkan Ericsons trupp.
Sveriges Joel Asoro hyllades efter U21-matchen mot Spanien. Nu får han chansen på nytt i Håkan Ericsons trupp.

Håkan Ericson har tagit ut den U21-trupp som ska försöka ta Sverige till ännu ett EM-slutspel.17-årige Joel Asoro får efter sin hyllade debut fortsatt förtroende.– Det var ett enkelt val, säger Ericson.

Sveriges U21-lag är obesegrat över 13 matcher och har allt i egna händer inför de avgörande EM-kvalmatcherna mot Estland borta och Kroatien hemma. Med två segrar är Sverige gruppetta och klart för ett nytt slutspel. Det kan även räcka med en seger och en oavgjord – men då måste laget förlita sig på andra resultat.

– Det vore fantastiskt häftigt att kliva in i ett nytt EM-slutspel med ett obesegrat lag, säger Sveriges förbundskapten Håkan Ericson.

I truppen fanns inga stora skrällar. Gustav Engvall och Simon Tibbling, som båda fick avstå spel under den senaste samlingen på grund av skador, är tillbaka i laget.

Joel Asoro, Sunderlandtalangen som förra gången kallades in sent på grund av Engvalls skada, får chansen på nytt.

– Han gjorde bra ifrån sig i matchen mot Spanien sist, 17 år som han är. Det var ett enkelt val att ta ut honom igen.

Ny i truppen är Häckens back Joel Andersson. Håkan Ericson avvaktar dessutom med ett namn på anfallssidan, på grund av en skadekontroll.

– Vi har en forwardsplats öppen, vi avvaktar en skaderapport och kompletterar med den spelaren senast fredag, säger Ericson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset