El- och signalfelet i Järna spåddes vara åtgärdat vid midnatt i går, men problemet var mer omfattande än vad man först trodde. Arkivbild.
El- och signalfelet i Järna spåddes vara åtgärdat vid midnatt i går, men problemet var mer omfattande än vad man först trodde. Arkivbild.

Många tågresenärer hade en tuff dag med stora störningar. Ett tåg på väg söderut från Stockholm blev stående vid Järna. Och där fick passagerarna sitta i närmare sex timmar.En av de strandsatta var astronauten Christer Fuglesang.

– Jag skulle till Linköping för att hålla ett föredrag när den nya Gripen presenterades, säger han.

Tåget lämnade Stockholm 07.21 på onsdagen och skulle vara framme vid nio. Men så blev det inte. När TT talade med Fuglesang på eftermiddagen satt han på ett tåg i Flen.

– Nu har det nått den tragikomiska nivån där folk bara skrattar uppgivet.

Christer Fuglesang har erfarenhet av att sitta fast i begränsade utrymmen tidigare. Vid båda hans rymdfärder försenades landningen en dag på grund av dåligt väder.

– Det såg jag bara som en enorm bonus, det här ser jag inte riktigt som en bonus.

Det var i tisdags som en kontaktledning revs ner i Järna och orsakade omfattande el- och signalfel. Det medförde att resenärer på sträckorna Stockholm–Malmö och Stockholm–Göteborg drabbades av förseningar.

Sent på onsdagseftermiddagen hade felet avhjälpts. Enligt Trafikverket kommer det att vara vissa följdförseningar mellan Katrineholm och Södertälje.

 

Jacob Stephenson/TT
Astronauten Christer Fuglesang var en av dem som fastnade på ett tåg i flera timmar. Arkivbild.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset