Några av de asylsökande personerna som i en video producerad av finska Yle Uutiset läser upp hatkommentarer som skrivits om dem på nätet. 
Några av de asylsökande personerna som i en video producerad av finska Yle Uutiset läser upp hatkommentarer som skrivits om dem på nätet. 

I en gripande video ger asylsökande flyktingar som kommit till Finland hatskriverier ett ansikte – genom att läsa upp vad som skrivs om dem på sociala medier.

Världen ser just nu den värsta flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. Människor flyr från krig, terror och konflikter för att finna trygghet och ett bättre liv i Europa.

► LÄS MER: Europa välkomnar: 30 000 flyktingar på manifestation i Danmark

Men bemötandet är inte alltid lika vänligt. I en video som gjorts av finska Yle Uutiset, och som Svenska Yle lagt upp på Facebook, har flyktingar som kommit till Finland för att söka asyl låtits läsa upp de hatkommentarer som finska näthatare spyr över dem –  bara för att de kommit för att söka asyl.

► LÄS MER: Migrationsverket: ”Merparten vill inte söka asyl i Sverige”

”Jag skulle inte ge skithögarna någonting. Utom med ett slagträ”, är ett av flera exempel i videon nedan.

När hatskriverier får ett ansikte. Asylsökande som kommit till Finland läser upp vad som skrivs om dem på sociala medier. Läs mera på Yle Uutisets sajt. http://yle.fi/uutiset/turvapaikanhakijat/

Posted bySvenska Yle Nyheter on Thursday, September 10, 2015

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset