De konservatives ledare Søren Pape Poulsen litar på anhängarnas stöd trots svaga opinionssiffror och hot från ett annat konservativt uppstickarparti.
De konservatives ledare Søren Pape Poulsen litar på anhängarnas stöd trots svaga opinionssiffror och hot från ett annat konservativt uppstickarparti.

Med krav om asylstopp och utvisning av kriminella invandrare ser Nye borgerlige ut att kunna ta plats i danska folketinget i nästa val.Partiet har fått ihop de 20 000 namnunderskrifter som krävs. Dock återstår att få underskrifterna officiellt godkända.

I två opinionsmätningar nyligen har Nye borgerlige nått över tvåprocentsspärren. I en mätning som utfördes av Megafon för TV 2 och Politiken fick partiet i fredags 4,9 procent och i en Gallup-undersökning i torsdags fick partiet 2,1 procent.

Nye borgerlige för en invandringspolitik som beskrivs som ännu tuffare än Dansk Folkepartis. På sin webbplats skriver partiet att det vill "säkra Danmarks gränser" och bara ta emot dem som redan innan invandringen har ett jobb i landet och kan försörja sig.

Nye borgerlige kan bli en svår konkurrent för De konservative som gått kräftgång de senaste åren. Efter ett uselt valresultat förra året på 3,4 procent och sex mandat har partiet anledning att känna oro.

Men när De konservative inledde sitt så kallade landsråd i Herning på lördagen märktes inget sådant. De konservative har tappat vad de kan tappa, hette det enligt Ritzau.

– Jag anser att Det konservative folkeparti ligger där vi ska ligga, sade partiledaren Søren Pape Poulsen, och pekar på profilfrågor som lägre bostadsskatter och större resurser till försvar och polis.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset