Under måndagen lanserade Atari officiellt sin nya konsol, Ataribox. Den nya konsolen som är tydligt inspirerad av retroklassikern Atari 2600 verkar fungera ungefär som den hyllade Nes classic.

Redan tidigare i år började Atari, företaget och varumärket som under framför allt det sena sjuttiotalet och tidiga åttiotalet gjorde sig kända för sina spel och spelkonsoler, marknadsföra vad som antyddes skulle vara någonting stort. En ny konsol med Atari-namnet, kanske?

LÄS MER: Test: Nintendo Switch – är det värt att köpa nya konsolen

De förhoppningarna visade sig vara sanna när Atari i ett pressmeddelande under måndagen lanserade sin nya konsol, Ataribox.

”Vårt mål var att skapa något nytt samtidigt som det kan uppskatta både nya och gamla Atari-fans”, skriver företaget, enligt The Verge.

I skrivande stund har Atari egentligen inte avslöjat mycket mer om konsolen än att den tydligt kommer att påminna om den gamla klassiska Atari 2600-konsolen, med räfflad ovansida och en frontpanel som finns i glas- och trävarianter.

Enligt Atari själva ska man kunna spela klassiska spel på Atariboxen, men också ”aktuellt innehåll”. Många gissar därför att Atariboxen kommer att fungera ungefär som Nintendos hyllade Nes classic, där du kunde spela en utvalda samling gamla Nintendo-spel.

I skrivande stund är det enda man vet om konsolen, förutom hur den kommer se ut, att den kommer att ha SD-, HDMI- USB-portar. När Ataribox släpps och vad den kommer att kosta är ännu okänt.

Enligt en finansiell rapport som Eurogamer tagit del av kommer Ataribox att crowdfundas, någonting sajten Mashable ställer sig mycket skeptiskt till.

”Före vi vet något om de tekniska detaljerna, priset, spelen och stödet för extern mjukvara får vi reda på att Atari inte kan eller vill finansiera produkten själva. Och som historien var visat kan de mest lockande av crowdfundade konsoler visa sig vara katastrofala i värsta fall”, skriver sajten.

LÄS MER: Super Nintendo är tillbaka – med 21 klassiska spel

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om atari dataspel