Alexandra Pascalidou skriver direkt från finalveckan

Alexandra Pascalidou.

Vad händer egentligen bakom kulisserna under schlager-EM? Chansen är stor att Metros kolumnist och schlagerexpert, Alexandra Pascalidou, avslöjar det i en kolumn nära dig. Varje dag under finalveckan skriver hon dagbok från Grekland.
– Aten kokar – det är fest dygnet runt, vilket grekerna är bäst på. Det är spänning och nervositet i luften, journalister som går vilse och inte vet vad de ska ta sig till. Här råder allmän oro, men samtidigt en sprudlande glädje i hela stan, säger hon upprymt.

HYLLAD AV CAROLA
I fredagens Metro hyllade Carola hennes insatser. Hon har gjort allt hon kan för att uppmärksamma det svenska bidraget inför semifinalen och förhoppningsvis finalen. Alexandra Pascalidou har sett till att svenskan fått vara med i tv-nyheter, radiointervjuer och hennes egen morgonshow i grekisk tv.
– Jag har haft Carola i studion, jag har haft Bobby Ljunggren (kompositören, reds anm), jag har till och med haft med hans mamma. Vi har visat videon, inspelningen av den och när Carola och jag tillbringade en hel helg tillsammans här nere.
Men Alexandra Pascalidous engagemang för Carola och Sverige har sitt pris.
– Anna Vissi som framför Greklands bidrag är lite sur. Det står i en tidning att hon   att hon tycker att jag promotar Sverige för mycket.

•• Vad tycker grekerna om Carola?
– De tycker att hon är väldigt vacker. Hon är stor i Grekland och räknas som en diva och ett hot gentemot Anna Vissi.

•• Anna Vissi räknas väl också som en diva?
– Skojar du?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset