Yannick Carrasco blev hjälte för Atlético Madrid.
Yannick Carrasco blev hjälte för Atlético Madrid.

Till tonerna av Pippi Långstrump sprang Atlético Madrid ifrån Bayern München.Spanjorerna vann med 1–0 – och den tyska storklubben får fortsätta vänta på sin revansch.– En av våra bästa Champions League-kvällar någonsin, säger tränaren Diego Simeone till As.

Det var omgångens Champions League-match med stort M: den mellan förra säsongens semifinalmotståndare Atlético Madrid och Bayern München.

Då, i våras, gick spanjorerna segrande ur dubbelmötet – och för Bayern tog det lång tid att smälta nederlaget.

Därför var den tyska mästarklubben ute efter upprättelse när lagen på onsdagen drabbade samman på nytt, den här gången i gruppspelet.

Men Bayerns hämndjakt bar ingen frukt.

Carrasco hjälte

För trots att laget mellan varven hade stort bollinnehav blev Atlético återigen en för svår motståndare.

Belgiern Yannick Carrasco blev stor hjälte för hemmalaget, då han gjorde matchens enda mål i slutet av första halvlek. En halvlek som innehöll allt ifrån högt tempo och heta målchanser, till tuffa närkamper och en Pippi Långstrump-inspirerad hejaramsa signerad Atléticofansen.

I den andra halvleken tryckte Bayern på, men hade förtvivlat svårt att omvandla övertaget till faktiska möjligheter. Atlético försvarade sig med sedvanlig frenesi, och det räckte. Lagets storstjärna Antoine Griezmann kostade till och med på sig att missa en straff i slutskedet.

– Det var en stor och viktig match för oss, säger Atléticos tränare Diego Simeone till As.

– Så vi är mycket nöjda.

1–0-resultatet innebär att Atlético toppar grupp D på maximala sex poäng efter två omgångar. Bayern är tvåa med tre poäng.

Ingen lyckad svenskkväll

I grupp C var Manchester City illa ute mot Celtic. Skottarna ledde matchen tre gånger om, men vid varje tillfälle kom City tillbaka – och det hela slutade 3–3.

– Det finns alltid saker att förbättra, men jag tycker att spelarna var briljanta. Att stå för en sådan här insats mot ett så pass bra lag är storartat. Det ger självförtroende inför framtiden, säger Celtics tränare Brendan Rogers.

Mikael Lustig spelade samtliga 90 minuter för Celtic.

För övriga svenskar var Champions League-kvällen dyster.

Victor Nilsson Lindelöfs Benfica förlorade mot Napoli med 2–4, och Oscar Wendts Mönchengladbach tappade 1–0 till 1–2 mot Barcelona.

– I första halvlek var de jättebra, men sett till hela matchen var vi bättre och jag tycker det var ett rättvist resultat, säger Barcelonas segerskytt Gerard Piqué.

Alexander Fransson fick chansen från start för första gången någonsin i Champions League, men han kunde inte hjälpa sitt Basel till poäng borta mot Arsenal. Matchen slutade 2–0 till engelsmännen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset