Svar till signaturen Olle (27/3). Ätandet av andra varelsers kroppar förhindrar knappast att djur far illa. Att äta kött = att göra djur illa. Man ger pengar till någon som ger dem liv för att sedan döda dem, så att du kan sitta där och säga: Mmm, vilken god Ätandetra varelsers kroppar förhindrar knappast att djur far illa. Att äta kött = att göra djur illa. Man ger pengar till någon som ger dem liv för att sedan döda dem, så att du kan sitta där och säga: Mmm, vilken god fläskfilé! Att avstå från kött och att avstå från att göra djur illa är alltså samma sak!

Det finns inget magiskt sätt att göra alla till växtätare. Om det någon gång ens kommer att hända kommer det att ta väldigt långt tid. Du skriver att kor och grisar endast är till för att tillhandahålla oss mänskliga överherrar livsmedel. Visst är de flesta av dem till för det. Visst är det hemskt? Att vi som mänsklighet tar oss rätten till att göra vad vi vill med våra medvarelsers liv!

Och nej, vi skulle inte utrota oss själva på kuppen. Det krävs cirka 3 200 liter vatten för att producera ETT enda kilo nötkött. Cirka 70 procent av världens alla vattentillgångar går till att bevattna jordbruket. 40-70 procent av det som odlas inom jordbruket odlas i syfte att vara mat åt boskapsdjur. Det gör att det är extrem slöseri med vatten, energi och mat. Vi ger mat till djur som sedan blir mat.
Vilket är mest extremt? Att föda upp djur för att sedan döda dem och äta dem och samtidigt slösa extrema mängder vatten, eller att äta växter.

Jag kan tänka mig att valet är enkelt.

Timothy

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset