Tanken med Space Out Competition är att uppmuntra folk att slappna av och låta sin hjärna vila emellanåt.
Tanken med Space Out Competition är att uppmuntra folk att slappna av och låta sin hjärna vila emellanåt.

Inget svett eller ansträngning krävs i The Space Out Competition i Sydkorea. Nej, det är personen som kan chilla längst som vinner.

Nyligen avgjordes världens slöaste tävling The Space Out Competition rapporterar nyhetssajten Lost at e minor. Tävlingen går ut på zoona ut och göra ingenting. Vinner gör den som klarar att göra det längst utan att somna.

– Jag tänkte att vi alla skulle må bättre av att inte göra ingenting om vi gör ingenting tillsammans som en grupp, säger WoopsYang, tävlingens grundare, till Lost at e minor.

LÄS MER: Sömnexperten: 7 tips som får dig att sova bättre 

Första tävlingen i att göra ingenting anordnades 2014. De tävlande får inte använda några tillbehör, prata eller sova. Deltagarnas puls mäts så att den är stabil och tävlingen har även kommentatorer som kommenterar andetag för andetag.

Eftersom Sydkorea är en av de mest stressade nationerna i världen hoppas konstnären WopsYang att det här ska uppmuntra folk att låta sina hjärnor vila. Hon planerar enligt Lost at e minor att ta den avslappnande tävlingen till andra stressfyllda städer som Beijing.

► LÄS MER: Experten: Sex tecken på att du är utarbetad – och vad du gör åt det

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa