En bil sattes i brand och väktare attackerades med stenar och bangers vid byggplatsen av det nya polishuset i Rinkeby. Nu letar polisen efter åtta gärningsmän efter händelsen, som rubriceras som mordbrand.

Det var vid klockan 01.30 natten till tisdagen som flera maskerade gärningsmän forcerade en grind med en bil in till byggarbetsplatsen av polisstationen vid Rinkeby centrum i västra Stockholm, enligt TT.

Lars Byström, presstalesperson vid polisen i Stockholm, berättar för Metro att det var åtta gärningsmän inblandade i händelsen.

– De forcerade grinden in till området där. Sen slängde man sten och bangers mot väktare, sen tände man på bilen och sen stack man som en avlöning, säger Byström.

Larmet kom in till polisen från vittnen, men också från väktarna som var stationerade vid byggplatsen.

Händelsen utreds nu av polisens avdelning för grova brott.

LÄS MER: Polishus blir dubbelt så dyrt

Ingen gripen

Enligt polisen finns det uppgifter om att fyrverkeripjäser ska ha skjutits mot väktare som befann sig på platsen. Men mer än så kan Fredrik Nylén inte säga i dagsläget, och hänvisar till den tekniska undersökning som nu pågår.

 

Det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats. Polisen kan inte berätta om de har någon misstänkt i ärendet.

Finns det några övervakningskameror i anslutning till platsen som kan hjälpa polisen i utredningsarbetet?

– Det finns övervakningskameror i området men om det är polisens eller byggarbetsplatsens kameror har jag inte klart för mig just nu, säger Fredrik Nylén till Metro.

Händelsen rubriceras som mordbrand och försök till grov misshandel.

Under tisdagen ökar polisen sin närvaro i området för att skapa en lugn stämning och höra eventuella vittnen.

Som Metro tidigare har berättat har planerna på att bygga ett nytt polishus i Rinkeby tidigare dragit ut på tiden, bland annat av säkerhetsskäl. Det nya polishuset beräknas stå klart hösten 2019.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset