Ludwig Augustinsson tycker att FC Köpenhamn är tillräckligt bra för att gå vidare i Champions League. Arkivbild.
Ludwig Augustinsson tycker att FC Köpenhamn är tillräckligt bra för att gå vidare i Champions League. Arkivbild.

Svenskt försvar är bästa anfall när FC Köpenhamn tar sats mot Champions League-slutspelet.– Jag hoppas att det blir en magisk kväll, säger landslagsbacken Ludwig Augustinsson inför hemmamötet med Porto.

FC Köpenhamns uppladdning för matchen mot Porto har handlat om skadade anfallare och högt värderade svenska backar.

Det ordinarie forwardsparet Andreas Cornelius och Federico Santander missar tisdagens uppgörelse. Det gör inte Erik Johansson och Ludwig Augustinsson, vilka är så värdefulla för FCK att klubben den senaste tiden ska ha avvisat väl tilltagna bud på duon.

En av anledningarna till att svenskarna är eftertraktade är insatserna i Champions League där Köpenhamn slåss om andraplatsen i gruppen bakom Leicester. Laget står på fem poäng inför gruppspelets femte omgång, två poäng bakom gästande Porto.

"Känns som två finaler"

I Portugal blev det oavgjort, 1–1.

– Det känns som om det är två finaler som väntar oss (FCK avslutar gruppspelet borta mot jumbon Club Brygge). Jag har verkligen en bra känsla. Vi blir bättre och bättre hela tiden, säger Augustinsson som imponerade i VM-kvalmatchen mot Frankrike.

Köpenhamn kommer från en poäng på två matcher mot Leicester – 0–1 borta och 0–0 hemma – men var det starkare laget i Parken.

– Vi har visat att vi är ett riktigt starkt lag. Vi får självförtroende av att visa att vi kan vara bättre än de engelska mästarna, säger Augustinsson.

Augustinsson, som spelar till vänster, och mittbacken Johansson får hjälp att hålla nollan av den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen.

Hembesök för Ronaldo

Cristiano Ronaldo är i form inför återkomsten till Lissabon och Sporting, där han inledde sin seniorkarriär. Portugisen gjorde hattrick när Real Madrid besegrade lokalkonkurrenten Atlético med 3–0 i helgen.

Real, som inte har förlorat på 29 matcher men saknade sex spelare mot Atlético, behöver en poäng på José Alvalade-stadion för att säkra slutspelsavancemang.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset