Ludwig Augustinsson kan få chansen i skadade Martin Olssons frånvaro.
Ludwig Augustinsson kan få chansen i skadade Martin Olssons frånvaro.

Han har varit en av FC Köpenhamns bästa spelare i Champions League.Nu vill Ludwig Augustinsson ta sig an Frankrikes stjärnor.– Jag känner mig redo, säger han.

I tränaren Ståle Solbakkens FCK är Ludwig Augustinsson given i startelvan. Det har inneburit att 22-åringen fått en något mer utmanande höst än tidigare. I och med danska klubbens Champions League-spel har vänsterbacken ställts mot några av Europas bästa spelare.

Den han minns bäst är Leicesters Riyad Mahrez.

– Det var fantastiskt kul att möta Mahrez, att försöka hålla koll på honom hela tiden. Det är då man utvecklas. När man möter världsspelare måste man vara fokuserad i 90 minuter, man måste vara på tårna hela tiden och det ger otroligt mycket, säger han.

Med matcherna i Champions League tycker Augustinsson att han har blivit en bättre spelare. Det gör att han i VM-kvalet mot Frankrike vill vara den som ersätter skadade Martin Olsson.

– Jag har fått mycket internationell erfarenhet de senaste månaderna och jag känner att jag är i bra form. Hoppas det är jag som får chansen, säger han.

– Jag har visat att jag kan spela i Champions League. Vi får se hur Janne tänker.

Vad har du för bild av Frankrike?

– Det är ett fantastisk bra lag med världsspelare på varje position. De har en otrolig spets och är just nu den bästa truppen i Europa. Det gäller att vi ligger kompakt i defensiven och att vi inte tappar bollen när vi väl vinner bollen, säger Ludwig Augustinsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset