"Denna regering är besatt av att krama koalor", sa Pat Conroy, representanten för oppositionspartiet.
"Denna regering är besatt av att krama koalor", sa Pat Conroy, representanten för oppositionspartiet.

Oppositionspartiet i Australien anklagar den sittande regeringen för att spendera landets pengar på strunt. De påstår att det spenderas hundratusentals dollar – bara för att kunna gosa med landets pungdjur, skriver Huffington Post.

Det var tidigare i veckan som Australiens oppositionsparti, arbetarpartiet med representant Pat Conroy i spetsen, startade en webbsida där de anklagade den sittande regeringen för att spendera 400 000 australiensiska dollar, eller närmare 2,5 miljoner kronor, på ”koala- och pungdjursrelaterade event”, skriver Huffington Post.

– Denna regering är besatt av kramar koalor. Julie Bishop (utrikesminister) har betalat 133 000 dollar bara för att flyga fyra koalas till Singapore Zoo, sa representanten för arbetarpartiet, Pat Conroy, utanför det australiensiska parlamentet.

►LÄS MER: Här liftar koalan med kanoten

Han fortsatte att anklaga utrikesministern för att ha spenderat ytterligare 130 000 australiensiska dollar när hon rest runt västra Australien med diplomater, bara för att de skulle få krama på wombats – ännu ett pungdjur.

►LÄS MER: Skräcken! Spindelregn i Australien

Även den före detta premiärministern Tony Abbott ska ha fått Vladimir Putin på landets sida genom att muta med koalaresor, menar Conroy.

Hur Conroy kommit fram till siffrorna han anklagade regeringen för att spendera var han dock inte intresserad av att berätta.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Djur