Hela familjen Beegle tvingades av planet under en nödlandning eftersom kaptenen inte kände sig bekväm med den autistiske passageraren.
Hela familjen Beegle tvingades av planet under en nödlandning eftersom kaptenen inte kände sig bekväm med den autistiske passageraren.

Under en flygning i USA bestämde sig kaptenen för att nödlanda – orsaken var att han inte kände sig bekväm med att den autistiske, femtonårige Juliette Beegle fanns ombord.

Mamman till en autistisk flicka i Oregon, USA, planerar stämma United Airlines efter att familjen blivit tvingad av planet när personalen ansåg att hennes autistiske dotter var en ordningsrisk.

Händelsen uppmärksammades av NBC och mamman Donna Beegle – som även kämpar aktivt mot fattigdom – skrev ett öppet brev om händelsen på Facebook.

– Jag var så uppskakad och tårar började rinna. Som mamma kunde jag inte stå ut med hur Juliette behandlades, skriver hon.

Familjen Beegle skulle flyga hem från en semesterresa till Walt Disney World när dottern Juliette, som har autism, blev hungrig.

Efter att upprepade gånger ha blivit nekad varm mat – då den endast var tillgänglig för passagerarna i första klass – frågade Beegle om personalen tänkte hjälpa till om hennes dotter bryter ihop och försöker rivas.

– Då kom han tillbaka, blängde på mig, och gav henne ett varmt mål mat. Han sa ingenting och gick sen tillbaka till första klass.

Sedan följde ett meddelande om att planet skulle nödlanda på grund av att en passagerare hade problem.

Två poliser kom ombord och eskorterade hela familjen av planet. I en video som lades ut på YouTube hörs passagerare säga ”det här är absurt” och ”det här blir rättegång”.

– De sa att vi behövde lämna planet och frågade om Juliette hade rivit någon. Jag förklarade att jag hade bett om varm mat för att förhindra att hon skulle bli så pass frustrerad att hon skulle börja rivas, vilket hon ibland gör i frustration, skriver Donna Beegle.

Men trots att både Beegle och andra passagerare förklarade att det aldrig hade varit några problem insisterade poliserna på att hela familjen skulle lämna planet. Beegle fick med sig tio sidor med uttalanden och namn från passagerare som intygade att ingenting hade hänt.

Enligt polisen ska kaptenen inte ha varit bekväm med att flyga med den autistiske Juliette ombord.

– Fördomar, ignorans och felbehandling förekommer alldeles för ofta gentemot människor i fattigdom. Parallellerna mellan särskilda behov och fattigdom är slående eftersom båda ger upphov till dömande, missförstånd och felbehandling, skriver Donna Beegle.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset