Missing People söker av fälten i närheten av kaféet på Kinnekulle.
Missing People söker av fälten i närheten av kaféet på Kinnekulle.

Det var ett fynd av Missing people som ledde till att de tre som misstänks ligga bakom mordet på 17-åriga Lisa Holm kunde gripas.

Tidigt på lördagsmorgonen identifierades hennes kropp.

Tre personer i 30-årsåldern, två män och en kvinna, har anhållits misstänkta för inblandning i mordet. De tre omhändertogs på fredagen bara några hundra meter från kaféet i Blomberg utanför Lidköping där flickan arbetade.

►LÄS MER: Polisens vädjan: Lämna Lisas familj ifred

Frivilliga från Missing people hittade på fredagskvällen ett föremål i ett område där de tre misstänkta tidigare befunnit sig, nära kaféet.

– Detta tillsammans med hur de här personerna tidigare betett sig mot Missing people gjorde att vi agerade. Vi hämtade in dem till förhör och gjorde också en husrannsakan, säger Martin Fredman, polisens insatsledare under det nästan veckolånga sökandet efter Lisa Holm.

Senare under kvällen hittades också kroppen efter 17-åringen. Polisen är mycket återhållsam i sin information men uppger att kroppen låg inom ett av polisens sökområden — ändå en bra bit från kaféet där hon senast sågs förra helgen.

►Polisen: Slarviga delningar i sociala medier försvårar sökandet efter Lisa, 17

Helena Trolläng, polisområdeschef i Skaraborg, bekräftade vid en pressträff på lördagen att två av anhållna är skäligen misstänkta för mord, medan den tredje, kvinnan, är misstänkt för grovt skyddande av brottsling.

Karin Rosander, informationsdirektör på Åklagarmyndigheten, vill inget säga om de misstänktas inställning till anklagelserna. Men de har anhållits som skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden.

Det var polispersonal som hittade kroppen. Men under flera dagar har Missing people haft ett tusental frivilliga som sökt igenom de omgivningar som polisen anvisat dem.

Många sökte sig på lördagen till området vid Kinnekulle efter beskedet om att Lisa Holm hittats död.

– Folk är väldigt dämpade och sorgsna. Alla tycker att det som hänt är förfärligt. Samtidigt finns en känsla, som jag tycker har funnits under hela veckan, av att det onda inte får segra, säger Claes Björndahl, komminister i Källby församling.

Götene kommun har upprättat en krisgrupp, en så kallad Posom-grupp.

– Kommunen har reagerat med chock. Det har varit en väldig uppslutning bland alla medborgare att hjälpa Missing peoples eftersök. Så det här berör oss djupt, säger kommunchefen Jerker Andersson-Liljestrand.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott