Tim Bergling blev 28 år gammal.
Tim Bergling blev 28 år gammal.

I ett öppet brev undertecknat Aviciis familj skriver de att artisten inte orkade med livet längre. "Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre”, skriver de till DN.

Nu bekräftar familjen att den svenska superstjärnan Tim ”Avicii” Bergling inte längre orkade med sitt liv.

”Vår älskade Tim var en sökare, en skör konstnärssjäl som alltid burit på stora existentiella frågor. En överpresterande perfektionist som reste och jobbade hårt i ett tempo som ledde till extremt svår stress. När han slutat turnera ville han hitta en balans i livet för att må bra och kunna göra det han älskade mest – musik”, skriver familjen i uttalandet som skickats till DN.

LÄS MER: Anton Körberg tackar för stödet efter halvbrodern Aviciis död

Polisen i Oman har tidigare varit förtegen om dödsorsaken, men de har hela tiden bekräftat att det inte rör sig om något brott. Tim Berglings familj skriver nu att han ville få frid.

”Han kämpade verkligen med tankar om Meningen, Livet, Lyckan. Nu orkade han inte längre. Han ville få frid. Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset. Tim, du kommer för alltid att vara älskad och saknad. Den du var och din musik kommer att bära minnet av dig vidare”, skriver de och avslutar:

”Vi älskar dig,

Familjen”.

Tim Bergling påträffades avliden i Oman, den 20 april. Han blev 28 år gammal.

Hjälplinjer – behöver du någon som lyssnar?

  • Självmordslinjen: Telefon 90101, chatt eller mejl ([email protected]). Har öppet kl: 06-24 varje dag.
  • Jourhavande medmänniska: Telefon 08-702 16 80. Har öppet alla nätter mellan kl: 21-06.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Avicii