Stanken ska ha varit påtaglig.
Stanken ska ha varit påtaglig.

Ett avloppsrör på Nya Karolinska sprang läck under valborgshelgen och en stank av avföring och urin ska ha spridits. Enligt Aftonbladet ledde detta till att steril utrustning behövdes slängas och avdelningar stängdes för sanering.

Byggnationen av sjukhuset Nya Karolinska i Solna har sedan starten varit kantat av skandaler och priset för det nya sjukhuset är långt över budgeten. Nu rapporterar Aftonbladet om ännu ett missöde. Ett avloppsrör ska ha sprungit läck och en stank av avföring och urin ska ha spridits. Som en följd av detta ska en stor del steril utrustning ha behövt slängas.

LÄS MER: Akutbesökare på Nya Karolinska ska flyttas

Enligt uppgifter till till tidningen gick ”stanken av urin och avföring inte att ta miste på”. Enligt personalen som har arbetat med att sanera området under helgen har lukten varit påtaglig.

Enligt Anders Stålhammar, pressansvarig på NKS, ska det inte vara aktuellt att ställa in planerade operationer. Han hänvisar till fastighetsägaren för eventuella kostnader för reparationen.

– Det är ingen påverkan på operationer i det korta perspektivet. Det görs nu en inventering och analys på längre sikt, det kan exempelvis vara artiklar som har något längre leveranstid, säger Anders Stålhammar till tidningen.

LÄS MER: Regeringen tillsätter granskning av Nya Karolinska: ”Får aldrig mer hända i Sverige”

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset