Räddningstjänsten spärrade av ett område i Ale kommun efter larm om en misstänkt gasläcka, då en obehaglig lukt spred sig. Trots avancerade mätningar vet man dock inte vad som luktade och insatsen avslutades.

Larmet om gasläckan kom in till räddningstjänsten vid åttatiden under morgonen, skriver Expressen.

En byggnad i Älvängens industriområde i Ale, norr om Göteborg har nu spärrats av. Industriområdet ligger i närheten av bostadshus och pendelstationen Ale, men varken väg- eller tågtrafiken ska vara påverkad enligt SOS-Alarm.

– Det är doft av någon form av gas men vi har inte lokaliserat var den kommer ifrån. Vi har med oss mätinstrument för att undersöka nivåerna, säger John Häger vid räddningstjänsten till Expressen.

Räddningstjänsten misstänker att gasläckan kommer från ett av företagen på industriområdet och försöker nu ta sig in i lokalerna.

Än vet man dock inte var läckan kommer ifrån och vilket typ av ämne det handlar om. Räddningstjänsten har begärt hjälp med avancerad indikering från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap då de har verktyg för att identifiera ämnet som den kommunala räddningstjänsten inte har.

Vid klockan 11.40 avslutades dock insatsen och avspärrningarna har hävts. Detta, trots att man inte kommit underfund med var lukten kommer ifrån.

– Vi har avslutat av den orsaken att vi har mätt med all tänkbar utrustning och de har mätt både i brunnar och invändigt i fastigheten och får inga mätutslag. Vi kan inte konstatera vad det är, säger Johan Häger till SVT.

Nu tar istället Ale kommuns avdelningar för miljö- och hälsoskydd och vatten och avlopp över ärendet. Arbetet sätts igång på måndag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset