Polisen Gerard Hansen har en hobby som inte faller arbetsgivaren i San Francisco i smaken. Två gånger har den fått honom avstängd från jobbet. Nu väljer han att stämma dem, skriver Salon.

Marco Ugarte/AP

Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Hansen, som tycker om att skapa bilder med halvnakna fantasykvinnor, lämnade in stämningen förra månaden. 

- Jag hoppas få igenom en policy som tillåter mig att använda min artistiska frihet när jag inte jobbar, säger han till Salon. 

Här kan du se bilderna.

Hansen har sedan länge varit mycket intresserad av fantasy och foto. De två förenade slutade med ett antal bilder föreställande halvnakna fantasykvinnor som Hansen sedan la upp på sin hemsida.

2009 fick hans arbetsgivare höra om bilderna och kontaktade Hansen. Trots att han tydligt markerade att bilderna var ett hobbyprojekt, och inte hade något att göra med hans jobb, blev han avstängd.

– Min gissning är att en grupp inom polisadministrationen har fördomar mot min konst för att den innehåller nakenhet. Det kan vara religionsbaserade fördomar eller något annat, säger han.

Väl tillbaka på jobbet tog bråket snart vid igen. Hans fru hade startat en ny websida, där det återigen tydligt framgick att projektet var en hobby, men polisen reagerade på samma sätt. Den här gången fick han dock höra att avstängningen berodde på polisen betraktade hans hobby "som ett andra jobb".

Trots att han skickade in papper från skatteverket, som visade att hans enda inkomst var polislönen, gick avstängningen igenom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset