Plötsligt hörde Axel Selstam en kvinna ropa på hjälp.
Plötsligt hörde Axel Selstam en kvinna ropa på hjälp.

När Axel Selstam var på väg hem efter en utekväll hörde han plötsligt en kvinna som ropade på hjälp. Han gick mot platsen och fick se hur en kvinna blev överfallen.

Axel Selstam, 21, hade varit ute på krogen i Hunnebostrand norr om Uddevalla i lördags, vilket P4 Väst även rapporterat om.

– Efter det var jag på efterfest. Vid halv sex-tiden kände jag att jag ville hem och började därför gå hemåt, säger Axel till Metro.

Men när han har gått en liten stund hör han plötsligt en kvinna som ropar på hjälp. Han började gå mot platsen.

– När jag kommer fram till en gränd möts jag av två ryggar. Och när jag går fram lite närmre ser jag att det är en tjej där som blir överfallen.

Axel springer fram, tar tag i den ena killen och drar bort honom från kvinnan. När han till slut också får bort den andra killen ställer sig Axel i vägen framför kvinnan, så att de inte ska kunna gå på henne igen.

– Jag märker att hon tar tag i sina grejer och springer därifrån. Då kom en suck av lättnad, det var skönt att hon kom därifrån, säger Axel.

Men i samma stund som han blir han medveten om att han nu står ensam med de två killarna kommer plötsligt en knytnäve mot ansiktet och en spark mot ryggen. Axel faller till marken och killarna fortsätter att misshandla honom. Till slut lyckas han ställa sig upp igen och killarna springer från platsen.

När Axel kom hem och tittade sig i spegeln såg han att ansiktet var täckt av blod.

Dagen efter polisanmälde han händelsen och skrev även ett   inlägg om den på Facebook – ett inlägg som i skrivande stund har delats över 32 000 gånger och fått nästan 45 000 gillamarkeringar.

Han hoppas att tjejen som utsattes för attacken ska höra av sig, så att han får veta om hon är okej.

– Sedan hoppas jag att folk kan lära sig att man inte bara ska gå förbi. Man behöver inte göra precis som jag, men ring någon, ring polisen, i stället för att bara vända ryggen till och gå därifrån, säger Axel.

Erica Forsmark vid polisen i Uddevalla bekräftar att de har fått en anmälan om händelsen.

– Men vi var inte på platsen. Det har kommit in en anmälan om misshandel, men inte om våldtäkt eller liknande, säger hon.

I nuläget har polisen ingen misstänkt och kvinnan som Axel ska ha sett springa från platsen har inte hört av sig till polisen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset